[...] choco hazelnut 10g orzechów laskowych kilka kropli aromatu waniliowego Wykonanie: połowę jogurtu wymieszaj z 5g ksylitolu oraz aromatem waniliowym a pozostałą część z kremem nutwhey i 5g ksylitolu przełóż krem do słoiczka i udekoruj podprażonymi na suchej patelni orzechami laskowymi Wartości odżywcze 1 porcji: kcal: 322 B: 20g T: 16g W: 33g
[...] praskę czosnek, oliwę i przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu posypujemy prażonym słonecznikiem. Doskonała z proteinowym chlebkiem lub proteinowymi paluchami. Wartości odżywcze: Cała porcja to 350 kcal. Białko 14 g, Tłuszcze 18 g, Węglowodany 40 g. Ps. Jako dip do krakersów też się nadaje :) w trakcie meczu wchodzi idealnie;)
[...] sok i dodajmy go do zblendowanych owoców. Na końcu dodajemy przyprawy i dokładnie miksujemy. Taki mix to bomba karotenu dla naszej skóry - szczególnie gdy narażona jest na nadmiar promieni słonecznych. Dodane przyprawy też nie są przypadkiem. Smacznego! Wartości odżywcze: Cała porcja to 230 kcal. Białko 3,6 g, Tłuszcze 1 g, Węglowodany 55 g.
[...] do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy. Ja do smażenia placków używam COOKING SPRAY CANOLA OIL Idealnie smakują z sosami zero lub roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Wartości odżywcze: Całość to 400 kcal. Białko 40 g, Tłuszcz 10 g, Węglowodany 39 g. Smacznego!
[...] układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z całej masy otrzymujemy 9 ciastek. Pieczemy około 12 minut w 180 stopniach. Jeśli po tym czasie ciacha są blade dopiekamy jeszcze chwilę. Gotowe! Wartości odżywcze: Z porcji otrzymujemy 9 kokosanek. Każda z nich to 107 kcal. Białko 5.2 g, Tłuszcze 8.7 g, Węglowodany 2.9 g. Smacznego!
[...] i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy rurki. Canelloni układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy resztą passatty. Doprawiamy do smaku i posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Gotowe. Wartości odżywcze: Cała porcja to 380 kcal. Białko 43 g, Tłuszcze 6 g, Węglowodany 38 g. Smacznego!
[...] wyrabiamy. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Z mięsa formujemy kulki i układamy na folii. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Ja kulki podaję z komosą i duszonym szpinakiem ale idealnie smakują także wrzucone do passaty. Wartości odżywcze: Cała porcja to 1000 kcal. Białko 120 g, Tłuszcze 39 g, Węglowodany 40 g. Smacznego!
[...] do ciastek można ich użyć - ja skorzystałam z nakrętki od wody ;) Ciacha pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Gotowe! Dużo energii w małej objętości. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 8 ciastek. Każde z nich to 163 kcal. Białko 6,2 g, Tłuszcze 9,4 g, Węglowodany 11.3 g. Smacznego! Jeśli nie zjecie ich od razu, przechowujcie w zamkniętym pudełku.
[...] mieszamy. Masę dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao. Formujemy trufle wielkości orzecha włoskiego - jedne kakaowe - drugie naturalne. Masy możecie oczywiście łączyć. Gotowe! Przechowujemy w lodówce. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 15 trufli. Każda to 100 kcal. Białko 4,2 g, Tłuszcz 7,2 g, Węglowodany 4,2 g.
[...] Jak masa nieco przestygnie dodajemy posiekane pistacje - dokładnie mieszamy. Zostawiamy całość do ostygnięcia. Z zimnej masy formujemy kulki i otaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy minimum 2 godziny. Wartości odżywcze: Z tych składników wychodzi nam 18 kuleczek. Każda to 64 kcal. Białko 3,4 g, Tłuszcz 3 g, Węglowodany 6 g. Smacznego!
[...] olejem kokosowym, układamy rybę i obkładamy ją szpinakiem. Na wierzch ryby układamy plasterki cytryny. Zapiekamy 20 minut w 200 stopniach. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy dwie porcje. Każda to 165 kcal. Białko 26,3 g, Tłuszcz 4,2 g, Węglowodany 7 g. Rada. Jeśli chcecie podbić tłuszcz - jogurt zamieńcie na tarty parmezan.
[...] - ja dokładnie zagniatam widelcem. Masę zostawiamy na kilka minut. Mokrymi rękami formujemy kulki i układamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Smażymy na niedużym ogniu około 5 minut z każdej strony. Idealnie komponują się owocami w żelu. Wartości odżywcze: Cała porcja to 440 kcal. Białko 32,4 g, Tłuszcze 20,7 g, Węglowodany 32,5 g. Smacznego!
[...] masę. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wygładzamy łyżka powierzchnię. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu kroimy na 8 batonów. Czekoladę rozpuszczamy i dekorujemy batony. Wartości odżywcze: Każdy baton to 236 kcal. Białko 14,5 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 28 g. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!
[...] Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy około 25 minut w 200 stopniach. Gdy się zarumienią - to oznacza, że są gotowe. Wartości odżywcze: Jedno ciastko to 189 kcal. Białko 3,6 g, Tłuszcze 8,3 g, Węglowodany 24,2 g. Smacznego!
[...] dodajemy serek wiejski oraz brzoskwinie - delikatnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę. Dodajemy do masy i ponownie delikatnie łączymy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Gotowe! Wartości odżywcze: Cała porcja to 1240 kcal. Białko 57,2 g, Tłuszcze 30 g, Węglowodany 190 g. Smacznego!
[...] Zwykle konieczne jest dodanie kilku łyżek mleka - zależy ile kasza "wciągnie płynu". wszystko dobrze zmiksować i wylać na jasną masę. Gotowe. Doskonałe na ciepło i na zimno. Wartości odżywcze: Z całości otrzymujemy 3 porcje. Każda z nich to 260 kcal, Białka 23 g, Tłuszcze 3,5 g, Węglowodany 36 g. Idealne jako szybki posiłek potreningowy.
[...] orzechami wkładamy do miski i blendujemy . Foremkę keksówkę wykładamy papierem, przelewamy połowę masy, dodajemy orzechy i wylewamy pozostałą masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Gotowe! Świetnie smakuje z masłem orzechowym. Wartości odżywcze: Cały chlebek to 1570 kcal. Białko 43 g, Tłuszcze 65 g, Węglowodany 204 g. Smacznego!
[...] Mokrymi rękami uformować kotlety i smażyć na oleju kokosowym przez kilka minut z każdej strony. Gotowe. Idealne na ciepło jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do mięsa lub wkład do... wegetariańskiego burgera. Wartości odżywcze: Z porcji otrzymujemy 5 kotletów. Każdy to 145 kcal. Białko 7,5 g, Tłuszcze 7,5 g, Węglowodany 12 g. Smacznego!
[...] na keks wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Studzimy w piekarniku. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 8 porcji. Każda to 147 kcal. Białko 5 g, Tłuszcz 6,7 g Węglowodany 17 g. Do ciasta możecie dodać suszoną żurawinę, pokruszoną gorzką czekoladę lub suszone śliwki. Smacznego!